Gyorsfoglalás

Válasszon egy időpontot
a megfelelő kikapcsolódáshoz!

Köszöntjük a Duna-Deltában, Gorgován!

"Aki megismeri a Deltát, az ráérez Afrika magányosságára". Mihail Sadoveanu

      A Duna-delta délnyugaton a Dobrudzsai-fennsíkig terjed, északon az ukrán határig, sőt azon is túl nyúlik, míg keleten a Fekete-tengerbe torkollik. A Duna átlagosan 6000m/mp vizet és 39,5 millió tonna üledéket szállít évente a Fekete tengerbe. Ebből az üledékből épült fel a természet egy csodája: a Duna deltája, mely kb. 8000-10000 éves, a tulajdonképpeni Delta a történelmi idők gyermeke és keletkezése óta is állandóan változik, épül.

      Három fő ága a Kilia (Chilia), Szulina (Sulina) és Szentgyörgy (Sf. Gheorghe) ágak, valamint számos mellékág, holtágak, tavak, homokdunék, csatornák, Európa legnagyobb egybefüggő nádasa.

       Ahol a „kisebbség” a „többség”, ott mosolyog a Duna- delta kék ege, a szél hínárszagot visz, a sirály öblögető hangján rikoltozik, fényes pikkelyű halak cikáznak a víz alatt, s kedves halász mosolyogva kínálja fakanalát, hogy kóstoljuk meg a hallevest.

Gyönyörű tájhoz, csendes környezethez, dukál a kényelem. A Dunadelta kulcsosházai a megfelelő kényelmet biztosítják a vendégek számára.

A kulcsosházakban emeletes ágyak találhatóak, amelyek négy személy alvását tudják biztosítani, valamint angolvécék, hideg-meleg vizes zuhanyzók, jól felszerelt konyha, hatalmas közös étkező. Az udvaron kis medence, szép, gondosan kezelt kert, valamint egy kis kijárat található a vízhez. Ideális környezet annak, aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni, pihenni, horgászni, vagy éppen csónakázni.

Gorgova egy tipikus halászfalu, lakói orosz nyelvet beszélő lipovánok, halászatból és turizmusból élnek, egyszerű és vendégszerető emberek.

A faluban van több üzlet is ahol az alapvető élelmiszereket, valamint sört, szeszes italt, ásványvizet meg lehet vásárolni.

Az utóbbi 10-15 évben nagyon sok magyar nemzetiségű ember telepedett itt le, akik a nyarat az újonnan épített nyaralókban töltik el, egy részük Székelyföldről, de akadnak itt Budapestről, Bajáról is.

Ezért nem kell meglepődni, ha nyáron szinte csak magyar szót lehet hallani a Duna-delta ezen részén.

Vendégeink számára megadjuk a lehetőséget, hogy maguk gondoskodjanak az étkezéseikről, főzzenek, süssenek a Dunadelta konyháiban, vagy akár a kertben található kemencében.

Azonban választhatnak a menü ételei közül is, amelyek a helyi hagyományoknak megfelelően (halételek, hallevesek, békacomb, stb.) valamint magyaros ételek, erdélyi ízek.

A horgászat alapvetően csónakos horgászat - 2 horgász rendelkezésére áll egy csónak, ezekkel a csónakokkal közelítjük meg a horgászhelyeket.

Rengeteg látnivaló van a Duna deltájában, elsősorban a madárvilág fantasztikus gazdagsága ragadja meg az ember figyelmét.

Óriási csapatokba gyűlnek össze a Delta címermadarai, a pelikánok, hogy valamelyik sekély tavon összehangolt vadásztaktikával megszorítsák a halakat, hattyú, kormorán, szürke és vörös gémek, kis és nagy kócsagok, halászsas, fácánok, mindenféle ragadozó madarak találhatók még itt nagy számban.

De nem csak a madárvilág, túrázások, látnivalók hanem a növényvilág is hihetetlenül gazdag, Európa legnagyobb összefüggő nádasa, valamint ott van még Szulina városa, ahol véget ér a Duna több ezer km-es útja és beleömlik a Fekete tengerbe.

Ide is érdemes ellátogatni, valamint megtekinteni Szulina városát is, amelyet hajdanán a Duna kapujaként is emlegettek.

Az engedélyek, bérletek beszerzésének teljes ügyintézését megoldjuk az alábbi árakon:

  • Duna Deltába belépő: 25 Lej/fő/hét
  • Horgászengedély: 90 Lej/fő/év
  • Horgászbot bérlés: 30 Lej/nap
  • Motorcsónak bérlés: 120 Lej/nap + üzemanyag
  • Dunadelta kulcsosházak: 50 Lej/fő/éjszaka
  • Reggeli: 20 Lej/fő
  • Ebéd: 35 Lej/fő
  • Vacsora: 25 Lej/fő
  • Konyhasználat: 5 Lej/nap/fő
  • Szállítás: Partizan - Gorgova / 200 Lej (csónakkal - max 4 személy – csomagmennyiségtől függően)

Szállás

4 személyes kisházak

50RON/fő/éj

5 db. 4 személyes kisház 2 db. emeletes ággyal: 50 Lej/fő/éj

Reggeli: 20 Lej/fő
Ebéd: 35 Lej/fő
Vacsora: 25 Lej/fő

Konyhasználat: 5 Lej/nap/fő

Szállítás: Partizan - Gorgova / 200 Lej (csónakkal - max 4 személy – csomagmennyiségtől függően)

Kapcsolat

Kapcsolatfelvétel


Cím: Gorgova

GPS koordináták: Lat: 40.7127837, Long: -74.00594130000002

Telefonszám: +40741318936 / +40731316393

E-mail cím: office@dunadelta.ro